Sobre aquest llibre

Un àlbum diferent sobre l’arribada d’una germaneta.

Arriba una germana petita. Massa petita per jugar. Així que el germà gran li dona biberons i molta llet perquè la petitona el pugui acompanyar aviat en les seves aventures. El traç simple de la línia negra de les primeres pàgines correspon al temps d’espera. Quan els modes de comunicació entre germans canvien i evolucionen esclata el color sobtadament i apareix la felicitat d’intercanviar i compartir. En unes poques pàgines d’un àlbum, els més petits viatgen en el temps i a través del color gaudint dels moments de joc compartit. Una lectura sobre l’arribada d’un nou nat però meravellosament extrapolable a l’esclat de vida que suposa acollir algú a una comunitat i/o família.

A la literatura infantil adreçada a primera infància trobem molts llibres que parlen de l’arribada d’una germana o un germà però la forma en que l’Iris de Moüy aborda el tema és el que fa gran aquest llibre. Aquesta espera a que el petit o petita es faci gran per viure la vida al seu costat. Ni més ni menys. Aquí rau el secret. I l’autora no només ho transmet amb les paraules, també amb el joc cromàtic que construeix la narració gràfica. Tot un encert.
Paula Jarrin. Llibreria Al·lots

 

Apunts interessants.
El plantejament literari, emocional i plàstic de l’obra permet obrir infinites possibilitats de joc i lectura compartida.

  • Ideal per a una lectura en família
  • Lletra de pal per iniciar-se en el procés de lectura
  • Introducció als colors primaris
  • Temes: Germans – acollir- família – aprendre- convivència – compartir

 

Sobre l’autora.
Iris de Moüy viu i treballa a París. Després d’estudiar disseny gràfic, va treballar en el sector de l’art i la moda. Paral·lelament, porta una carrera com a autora i il·lustradora per a joves. Els seus llibres estan publicats per l’Ecole des Loisirs, però també per Hélium-Actes Sud i Gallimard Jeunesse.

Va guanyar el Premi Premsa Juvenil l’any 2006 al Saló del Llibre Juvenil de Montreuil. Realitza dibuixos per a la premsa i per a marques com Hermès, Air France o Bonpoint. Ha participat en diverses exposicions de dibuix, destacant l’exposició itinerant Trets, molt de moda, organitzada per l’AFAA. L’any 2015, va ser premiada a La Villa Kujoyama.


  • Un llibre per a: celebrar l’alegria de compartir la vida
  • Edat recomanada: A partir dels 3 anys
  • Autora-il·lustradora : Iris de Moüy
  • Col·lecció: Llibres per a l’educació emocional
  • Traductor: Yannick Garcia