Sobre aquest llibre

Un poemari per engrandir les coses petites de la vida.

35 poemes endreçats per famílies de coses petites, aparentment insignificants, que amb una mirada atenta il·lustren les coses importants, belles i essencials de la vida.

Peti(ti)teses no ha vingut per encongir les coses, per reduir els detalls o empetitir els mots. Ha vingut per amplificar el cor, per eixamplar l’esperit, per ressaltar la grandesa de les peti(ti)teses.

Després de l’èxit de Rastellera de colors (White Ravens 2023), torna la poesia del tàndem Molist i Varela. Amb aquest nou poemari Pep Molist ens proposa eixamplar la nostra mirada. En uns temps on la vida corre massa i ens empeny amb celeritat, aquest poemari ens convida a aturar-nos per posar l’accent en les coses petites, però no per això menys importants.
El plantejament d’il·lustració que ha portat a terme l’Alicia Varela, molt mironià, regala poesia visual i, a més, jocs d’observació que es sumen al joc de paraules proposat per Molist. P
oètiques il·lustracions creades amb colors primaris, en homenatge al gran mestre Joan Miró, qui va ser un gran exponent de la creació de “grans” obres amb “petits” colors.
Un poemari inusal, que ofereix múltiples lectures, lluminós i molt colorista. Un regal per als sentits.

Apunts interessants:

 • La poesia desenvolupa el gust per la bellesa i incrementa la sensibilitat i la llibertat imaginativa gràcies al seu component estètic
 • La poesia aporta ritme i musicalitat que ajuden a facilitar l’aprenentatge de la llengua
 • La lectura en veu alta de poesia és una invitació a gaudir de la musicalitat i la porta d’entrada a comprendre la bellesa del llenguatge i a despertar el desig d’expressar-se oralment.
 • La lectura de poesia és infal·lible en aquells lectors que comencen a llegir; no és feixuga, és un joc i és musical. A més, aquest poemari també té poesia visual. Ho té tot!
 • Aquest poemari obre la porta a fer llistes interminables de coses petites que ens envolten i que poden fer-nos la vida més bonica. Una invitació a l’observació de l’entorn que pot derivar en jocs de creació visual i literària amb allò que tots tenim a prop: les petiteses.
 • Aquest poemari suma també jocs d’observació visual. Cada poema està il·lustrat amb un detall i, al final de cada capítol de color, apareix una il·lustració doble on apareixen tots els detalls junts, creant un tot que recrea una poesia visual exquisida; el joc d’anar descobrint-los és molt estimulant plàstica i cognitivament.
 • Info+ficció. Amb informació al final per sumar coneixement general


Sobre els autors.

PEP MOLIST (Manlleu, 1965) i ALICIA VARELA (Gijón, 1974)
Un poeta i una poetessa visual.
Es van conèixer donant forma a una rastellera de poemes de colors. I es van amalgamar tan bé que han decidit tornar a embellir la poesia plegats. De petits, van començar a crear (ell a escriure i ella a il·lustrar) per expressar els sentiments que amagaven dins, ben endins. Tots dos necessiten el silenci per treballar. Ell el de la nit, quan tot dorm; ella el del matí, quan tot encara continua adormit. Estan d’acord que el seu plat preferit és l’arròs. En Pep el prefereix bullit i prou per poder barrejar-lo amb mil ingredients. L’Alicia, en canvi, sospira pel de marisc, degustat davant del mar. Amb relació a les petiteses, a ell li agrada observar les estrelles i sentir el tacte fred d’un floc de neu a la cara. A ella la fascina mirar una gota de pluja lliscant lentament per un vidre i descobrir que, de ben a prop, dins hi pot trobar el mar sencer (però del revés!).

 

 • Edat recomanada: Lectors +6
 • Autor: Pep Molist
 • Il·lustradora: Alicia Varela
 • Pàgines: 110
 • Mida: 13×19 cm
 • Col·lecció: MINIMINI
  Mini Joies per a Primers Lectors