Sobre aquest llibre

En Bill el Lladre us robarà el cor. 

Qui va de puntetes pel carrer?
Qui s’enfila per la paret?
Qui entra per la finestra?
Qui és? És en Bill el Lladre!

Bill el Lladre és un lladre de renom. Esmorza torrades robades amb melmelada robada i dorm en un llit molt còmode i robat, és clar. Una nit, mentre treballa furtant, es troba una caixa i la roba, és clar. Però quan arriba a casa descobreix que dins hi ha un bebè! Ell i el nadó es fan amics.  Una nit en Bill descobreix a la famosa lladre Betty robant a casa seva. En Bill i la Betty es reconeixen i s’admiren, i tot xerrant descobreixen que… ella és la mare del nadó! Com acabarà la història?

Bill el Lladre és una història carregada de sentit de l’humor. Ens parla sobre la possibilitat de tornar a començar,  sobre la necessitat íntima de trobar el nostre lloc al món i una vida que ens faci sentir bé. Sobre el sentiment meravellós d’acollir, estimar i sentir-se part d’un grup de persones que s’estimen i caminen plegades.

Recuperem una altra obra mestra de la LIj creada per l’icònic matrimoni Ahlberg; aquest clàssic modern anglès de l’any 1977, publicat per primer cop per William Heinemann, Ltd, Londres. Posem a les vostres mans una MINI joia de la la literatura infantil d’aquest matrimoni que van convertir-se en autors d’èxit, amb milions d’exemplars venuts. Inèdit en català fins ara!

Tot i ser un clàssic, Bill el Lladre no ha perdut ni un xic del seu
poder de connexió amb el lector infant i amb el seu sentit de l’humor.

 

Apunts interessants.

 • Ideal per a lectura en veu alta i lectura compartida. Eix transversal a totes les obres creades pel matrimoni Ahlberg
 • Ideal per a primers lectors. Musicalitat, al·literacions, sentit de l’humor, equilibri perfecte entre text i imatge, textos pensats pel gaudi lector
 • Info+ficció. Amb informació al final per sumar coneixement general
 • Temes: acollir – transformació – el bé i el mal – trobar el lloc al món – família

 

Sobre els autors.

JANET & ALLAN AHLBERG. Una il·lustradora i un escriptor.
Janet (Yorkshire, Anglaterra, 1944-1994) i Allan Ahlberg (Croydon, Anglaterra, 1938) eren un matrimoni britànic que va crear un munt de llibres infantils molt populars. Ell escrivia, ella il·lustrava. Ell preferia escriure ben d’hora, treballar pel matí fins a l’hora de dinar. Ella s’aixecava més tard i trobava la inspiració en arribar el crepuscle, li agradava crear fins a ben entrada la matinada. Feien un tàndem perfecte. Es van conèixer en un curs de formació per a mestres en el Sunderland Technical College, a la dècada de 1960, i es van casar el 1969. Tot va començar quan ella li va demanar a ell, un mestre de primària, que escrivís una història. I així, van treballar junts durant vint anys i van crear més de quaranta llibres meravellosos, fins que Janet va morir l’any 1994. Janet va rebre en dues ocasions la prestigiosa medalla Kate Greenaway. Des que van publicar els seus primers llibres el 1976, van ser autors d’èxit, amb milions d’exemplars venuts. Allan ha escrit més de 150 obres, acompanyat per diferents il·lustradors, i algunes d’elles il·lustrades per la filla de tots dos, Jessica Ahlberg.

 

 • Edat recomanada: Lectors +6
 • Pàgines: 50
 • Autor: Allan Ahlberg
 • Il·lustradora: Janet Ahlberg
 • Traductora: Anna llisterri
 • Col·lecció: MINIMINI
  Mini Joies per a Primers Lectors