Sobre aquest llibre

Qualsevol viatge comença, sempre, amb un primer pas.

En Tami és el millor maquinista de la xarxa ferroviària.
Fins que un dia, dissortadament —o no—, el seu tren descarrila.
I si fossin possibles altres camins?
Quina vida i quins paisatges descobrirà alçant la mirada per sobre de les vies?

Un llibre àlbum ideat per Núria Parera que ens parla del dret que té hom a sortir-se del rumb establert i trobar camins alternatius que permetin viure amb plenitud; de la inquietud de l’autora per transmetre la importància de ser valents, d’emprendre viatges que ens portin a descobrir nous horitzons i a perseguir la pròpia felicitat.

Un llibre àlbum lluminós. Perquè ens manca literatura infantil en què els nens i nenes d’altres ètnies no siguin una quota, no siguin aquells a qui sempre cal salvar, sinó que siguin els protagonistes de qualsevol aventura perquè això els empodera, els dona confiança, els ajuda a ser visibles davant els altres i a ser persones lliures de decidir el seu futur.


SOC LA FE, LA MARE D’EN TAMI.
Acompanyar en Tami en el seu creixement és un repte constant perquè la societat sovint no l’hi posa fàcil, és negre i això que no hauria de ser res més que un adjectiu es converteix, sovint, en un insult, un motiu de burla i sobretot en una manca de referents. Sempre li explico que ell ha vingut per fer d’aquesta societat un lloc millor, més generós i més bonic, que és a les seves mans dibuixar el seu futur, que potser serà el primer mestre negre que tindran els infants que ara neixen, el primer il·lustrador, detectiu, músic o el que sigui que ell vulgui ser.”

A Babulinka no fem llibres perquè sí.
Llegeix la carta sencera i coneix com la mirada de la Fe i en Tami va sumar-se a la de Núria Parera aquí.
Gràcies, Tami. Gràcies, Fe.

 

Sobre l’autora.
Núria Parera. Barcelona, 1972. Llicenciada en Ciències de la Informació i formada com a escriptora a l’Obrador de la Sala Beckett. Com a guionista ha format part de l’equip de Ventdelplà, Infidels, La Riera i Les de l’hoquei, entre d’altres. També ha escrit teatre per a joves, contes, col·labora com a periodista i és professora de guió. És autora de La Maleta (Babulinka Books), obra guanyadora del Premi Crítica Serra d’Or 2019 en narrativa juvenil i també obra seleccionada com a representant nacional a la prestigiosa llista IBBY Internacional 2020, que recull els millors llibres infantils i juvenils publicats arreu del món.

Sobre l’il·lustrador.
Dani Torrent.
Barcelona, 1974. Il·lustrador, pintor i escriptor, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i en Il·lustració a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Va completar la formació acadèmica amb estudis de direcció cinematogràfica i cursos de doctorat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Ha publicat més de 20 obres de literatura infantil.

  • Un llibre per a: Reflexionar sobre si tothom té dret a escollir el seu propi camí
  • Edat recomanada: A partir dels 4 anys
  • Autora: Núria Parera
  • Il·lustrador: Dani Torrent
  • Col·lecció: Llibres per a l’educació emocional
  • CONEIX LES PREGUNTES QUE ENS HA INSPIRAT EN TAMI, descarregar aquí.