Sobre aquest llibre

Balenes, núvols de peixos voladors, taurons ferotges, tempestes, calma, silenci, pintes fetes amb espines de peixos!

Després d’un naufragi sense incidents, el doctor Bombard sura en un bot enmig de l’oceà. És una tragèdia o una oportunitat per viure una gran aventura? No ho sap. Però tindrà tot el temps del món per descobrir-ho.

Text poètic i carregat de moments emocionants. Il·lustracions que transporten al lector a la immensitat, la bellesa, la solitud i també l’infinit de l’oceà.  Encara que vagin mal dades, de vegades només cal deixar-se endur per la corrent i confiar.

El doctor Alain Bombard és un personatge real i va protagonitzar una història ben curiosa. Metge d’un petit poble de pescadors del nord de França, estava cansat de veure com els nàufrags morien perquè no tenien els coneixements i la sang freda necessaris per sobreviure. I un dia, l’any 1952, va llançar-se a l’Atlàntic en un bot pneumàtic i es va convertir en «nàufrag voluntari» durant uns mesos per convèncer els mariners i els pescadors que, tot i les dificultats, sobreviure a alta mar era possible i calia aprendre a fer-ho. No cal dir que ho va aconseguir i avui en dia els seus llibres serveixen d’inspiració a tots aquells que solquen les negres aigües dels oceans (i a alguns escriptors i il·lustradors de terra ferma, naturalment!). A ell va dedicada aquesta història.


Sobre els autors.

En JORDI SUNYER (1976) i l’ORIOL CANOSA (1975)
es van conèixer quan encara no tenien edat de llegir llibres com aquest. Amb els anys, un va aprendre a dibuixar, l’altre a escriure i tots dos a mocar-se sense l’ajut de cap familiar. Gràcies a aquestes tres habilitats, amb el canvi de segle es van convertir en autors de llibres infantils. Hi ha un munt de coses que els separen. Un és dretà i l’altre és esquerrà. Un escriu i l’altre dibuixa. Un va néixer a Barcelona i l’altre a Tarragona. Un treballa en una biblioteca silenciosa i l’altre al menjador de casa, entre nens i olles plenes de macarrons. Un es lleva molt d’hora i l’altre se’n va a dormir tard. Tot i això, estan d’acord en les coses importants de la vida: que a la pizza no s’hi ha de posar mai pinya, que els llibres infantils són més interessants que els llibres per a adults i que treballar amb amics és millor que fer-ho amb desconeguts.

 

  • Edat recomenada: Lectors +6
  • Pàgines: 60
  • Autor: Oriol Canosa
  • Il·lustrador: Jordi Sunyer
  • Col·lecció: MINIMINI
    Mini Joies per a Primers Lectors