Sobre aquest llibre

Una aventura en fugir de la Gran Guerra, una història de valentia, pors i amistat.

Any 1914.
A causa de l’esclat de la Primera Guerra Mundial, l’Albert, un nen que viu a Estrasburg, és enviat pels seus pares a Isola della Cona, una illa tranquil·la allunyada dels bombardeigs i els exèrcits, on resideix el seu oncle Audubon. Lluny de casa, descobrirà què és l’enyorança, la por i l’absurditat de la guerra, però també la força de l’amistat i de la seva fortalesa interior. Una història plena d’aventures, emocions, cartes sense destí, un castell amb passadissos secrets i tot de personatges entranyables.

Amb una bústia de les emocions de regal! Us podeu descarregar des del web una activitat d’educació emocional consistent en crear una bústia amb material reciclat. Un cop feta la bústia, es tracta d’escriure els sentiments de cada dia i dipositar els escrits a dins. Un cop a la setmana es posa en comú tota la correspondència emocional. Així es potencia la comunicació a les famílies i l’escriptura com a eina per connectar amb el nostre interior. Per descarregar-la cliqueu aquí.

Amb la col·laboració d’Associació ELNA. L’activitat d’aquest llibre ha estat supervisada per tècniques en educació emocinal d’aquesta ONG centrada en formar nens, pares i mestres en l’educació emocional.

Sobre els autors.

Oriol Canosa. Autor. Va néixer a Tarragona el 1975 i ha viscut a Barcelona i a Istanbul. Va estudiar Humanitats i es guanya la vida fent de llibreter, tot i que també ha treballat en un refugi de muntanya i en una granja d’animals. Està convençut que totes tres feines s’assemblen molt. Li agrada caminar: ha travessat Europa a peu un parell de cops. Ha publicat una Guia de butxaca per a persones inquietes (Intermón) i el conte infantil La casa del professor Kürbis (Baula / Edelvives). A més, escriu sobre temes socials i ambientals al blog www.donantdades.com.

Mercè López. Il·lustradora. Va néixer a Barcelona el 1979. Treballa com a il·lustradora per a editorials de diferents països i s’interessa pel disseny, la publicitat i qualsevol tipus de projecte artístic que es presenti. Ha publicat dos àlbums il·lustrats del quals també n’és l’autora: Qui es-tu? publicat a França i Corea i L’enfant qui mangeait des margouillats publicat a França i seleccionat per al Programa Nacional Biblioteca da Escola 2012 a Brasil. En l’últim any destaquen les publicacions de Tu corazón en un cofre (Lumen) i La casa (A buen paso). Més informació a www.mercelopez.com.

 

  • Un llibre per a: Connectar amb les emocions que es desperten en temps de guerra i amb les d’un mateix
  • Edat recomenada: A partir dels 9 anys fins els 12.
  • Autor: Oriol Canosa
  • Il·lustradora: Mercè López
  • Col·lecció: Petites Joies per a Grans Lectors