Sobre aquest llibre

Una novel·la d’aventures, trepidant, tendra i còmica que endinsa el lector en la riquesa cultural i paisatgística d’Àfrica.

Baba Ganush, un noi de dotze anys de Casablanca, té un dit màgic de colors capaç d’obrar prodigis. El seu avariciós oncle, l’Abu Kabir, mogut per l’enveja i la gelosia, el perseguirà per terra i mar per prendre­‐li el tresor. En Baba haurà de fugir armat només amb una vella bicicleta i una ocarina blava (màgica?) tallada en lapislàtzuli. Recorrerà tot Àfrica fins arribar a un poblat pigmeu on descobrirà el seu destí i una profecia per complir.

Mario Satz, amb la seva prosa poètica, escriu una novel·la d’aventures, trepidant, tendra i còmica que endinsa en la riquesa cultural i paisatgística d’Àfrica i que ofereix un magnífic relat sobre els perills de l’ambició i la màgia de la bondat. Baba Ganush, acompanyat de la bellesa del paisatge africà, esdevé un personatge inoblidable que bé hauria pogut viure en els fantàstics dies de Les mil y una nits.

Amb una traducció magnífica al català de Tina Vallès.

Sobre els autors.

Mario Satz. Autor. Nascut el 1944, a Coronel Pringles, Buenos Aires. Filòleg, assagista, poeta, novel·lista i traductor. Viatjant incansable: Amèrica del Sud, Estats Units i Europa. Va viure a Jerusalem (1970 – 1973) estudiant Càbala, Bíblia i Antropologia i Història de l’Orient Mitjà. Nacionalitzat espanyol, resideix a Barcelona des de 1978, on es va llicenciar en Filologia Hispànica. Ha editat una dotzena d’assajos, entre els quals es compten Música per als instruments del cos (Miraguano, 2000) i Les vocals del riure (Miraguano, 2001). És autor, entre altres novel·les, de la pentalogia Sol, Lluna, Terra (Noguer, 1976, 1977 i 1978); Mart (Seix & Barral, 1980), i Mercuri (Heptada,1986). Els seus últims llibres són: Amore ludum (Madrid, 2008), El criador de cuques de llum (Barcelona, 2010) i La sopa de l’avi (Babulinka Books, 2013). Imparteix regularment cursos sobre Càbala i sobre mística comparada.

Zuzanna Celej. Il·lustradora. Nascuda a Lódz (Polònia), des de nena ha viscut a Catalunya. Llicenciada en Fotografia i Gravat per la Universitat de Barcelona. També va estudiar Il·lustració a l’Escola Superior d’Art i Disseny Llotja. Ha treballat en els àmbits de la fotografia artística, la pintura i el gravat. Ha realitzat cartells publicitaris, gràfics per a moda i pintures murals. En l’actualitat es dedica principalment al món editorial: ha il·lustrat més de quaranta llibres dins i fora del país. La seva obra ha estat exposada a Espanya, França, Anglaterra,Polònia i els Estats Units, i ha estat mereixedora de nombrosos premis nacionals i internacionals. Combina els seus projectes d’il·lustració amb la docència. www.zuzannacelej.blogspot.com / zuzanna.celej@gmail.com

 

 

  • Un llibre per a: Creure en un mateix i en la màgia de la bondat
  • Edat recomenada: A partir de 11 anys
  • Autor: Mario Satz
  • Il·lustradora: Zuzanna Celej
  • Col·lecció: Petites Joies per a Grans Lectors